De bandleden


      Evert             Berry

      Henk             Henk

      Sander          Arno

      Bert              Bjorn

      Marcel            Maria
Arno Marinussen

Het zal zo halverwege mijn lagere school periode geweest zijn dat ik pianolessen ging nemen bij de plaatselijke muziekschool in Gennep. We hadden in die tijd thuis zelf nog geen piano en totdat die enkele jaren later werd aangeschaft mocht ik bij onze buren tussen de middag op hun piano mijn oefeningen instuderen. Pianoles in die tijd was natuurlijk een vrij klassieke aangelegenheid maar dat lag me wel. Tot mijn twintigste ben ik die pianolessen blijven volgen…

Het spelen van populaire muziek kwam pas op mijn pad toen ik als pianist toetrad tot de GC Selection waar ik al enkele jaren als geluidstechnicus “achter de knoppen” stond. Deze 12- mans formatie, die aanvankelijk als een James Last orkest was opgericht richtte zich nu meer op een all- round repertoire wat voor mij een goede leerschool was om me in de moderne muziek te ontwikkelen. Ik heb toen mijn eerste elektrische piano (Fender Rhodes) gekocht.

Toen dit orkest na enkele jaren ophield te bestaan heb ik samen met o.a. onze saxofonist Henk ons eigen dans- en amusementsorkest Joy opgericht. De tijd van uitsluitend piano spelen was hiermee ook voorbij en het instrumentarium werd uitgebreid met eerst een elektronisch orgel dat later weer werd vervangen door de nodige synthesizers. Ja, je moet met je tijd mee! Met Joy hebben we een jaar of tien vele bruiloften, kermissen, en andere feesten en partijen muzikaal opgeluisterd.

Na Joy kwam Papillon, een salonorkest. Met piano, drums, bas en sax (natuurlijk weer met m’n vaste maatje Henk) hebben we enkele jaren gespeeld op recepties, diner dansants en andere partijen in veelal stijlvolle ambiences; iets heel anders maar zeer zeker ook erg leuk en leerzaam!

Toen een tijdje niets gedaan totdat we eind 2008 met een aantal muzikanten op het idee kwamen om samen een vette top 100 band te gaan beginnen. Sinds die tijd maak ik als toetsenist met veel plezier deel uit van Van Gennep!